Julkaisu

Julkaistu: 19.05.2019

Nettisivut aukesivat su 12.5.2019.

Kirjoitin tärisevin käsin päivitystä facebookiin, enkä meinannut millään keksiä sopivaa postausta.. Mua vähän yllätti tämän koko Tragedian kääntöpiiri-projektin henkilökohtaisuus, vaikka olin jo kuukausia varautunut tarinani avaamiseen myös tuntemattomille henkilöille. Tätähän minä halusin ja olin työstänyt jo lähes vuoden ajan. Miksi tämä sitten tuntuu näin kohtuuttoman vaikealta? Pohdin, että tämä on vaikeaa siksi, että tämä on minulle niin tärkeää. Onhan kyseessä oma elämäni, tai ainakin osanen siitä.

Rohkaistuin julkaisemaan päivityksen omilla fb-sivuillani. Sydämeni hakkasi hulluna, enkä uskaltanut hetkeen seurata puhelimesta mitä naamakirjassa tapahtui. Olin pitänyt aiemmin päivällä kurssin ja siivoilin toimistolla jälkiä. Ajelin kotiin ja soitin matkalla kaverille. Sydämeni takoi epärymissä koko illan. Ja yön. Ja seuraavan päivän.

Pelkoni muiden reaktioista osoittautui kuitenkin hyvin nopeasti turhaksi, sillä sain kahden ensimmäisen päivän aikana satoja tykkäyksiä päivitykseeni, sekä kymmeniä yksityisviestejä. Kun julkaisusta on kulunut viikko, olen saanut jo lähemmäs kaksisataa kommenttia ja yksityisviestiä. Viestit ovat sekä tutuilta, että tuntemattomilta. Eniten niissä liikuttaa viestin tunnemaailma sekä jaetut kokemukset.

Olin yllättynyt siitä, kuinka voimakkaita reaktioita julkaisu aiheutti. Olin odottanut, että muutama ystäväni saattaa siitä tykätä ja kommentoida tsemppaavasti, mutta en uskaltanut kuvitella, että julkaisu saisi niin monen ihmisen liikuttumaan. Sain kannustusta, toiset kiittelivät rohkeudesta, toiset jaoivat omia kokemuksiaan. Tajusin heti, että nyt olen osunut juuri siihen, mitä olen halunnutkin: että ihmiset uskaltaisivat myöskin itse kertoa, mitä he ovat kokeneet.

Tämä matka on vasta alussa, mutta tunnen jo nyt, kuinka tärkeää tämä on. Kunhan saadaan loputkin esiintyjät varmistettua, voin kertoa vieläkin avoimemmin mitä kaikkea on luvassa. Lokauun tapahtumasta on tulossa hieno ja koskettava, sen voin jo nyt sanoa!

Ja rakkaat ystävät, tutut ja tuntemattomat! Jatkakaa ihmeessä viestien kirjoittelua minulle! Vastaan kyllä kaikille aikanaan ja päivitän jatkossa tätä blogiakin säännöllisemmin. En vain ollut ihan varautunut moiseen reaktioon ja viestien paljouteen! Olen niin kiitollinen tiedän jokaisen viestistä ja kommentista! Se valaa uskoa itseeni ja tiimiini, että olemme menossa oikeaan suuntaan! ”Tragedian Kääntäpiiri – menetyksestä menstykseen, vastoinkäymiset voitoksi!”

Love, Lotta

Lotta Ansakorpi