K50-messut Turussa

Julkaistu: 16.06.2019

Viikonloppu vierähti K50-messuilla Turussa markkinoimassa Tragedian Kääntöpiiri-seminaaria! Tunnelma oli iloinen ja paikalle Turun Kaupunginteatteriin oli löytänyt tiensä noin 2000 innokasta messukävijää! Minä hoidin messujen juontamisen ohjelma-lavalla ja Jenni ja Sini olivat näytteilleasettaja-pisteellä tapaamassa ihmisiä!

Olin hyvin iloinen huomattessani, kuinka paljon tämä ihmisiä kiinnostaa. Saimme valtavasti kyseleyitä sekä kannustusta. Itselläni oli päivän aikana myös oma puhuja-esiintyminen, jossa kerroin vähän tarkemmin Tragedian Kääntöpiirin synnystä ja tulevasta tapahtumasta.

Oli yllättävää, kuinka paljon tämä yhä herättää mussa tunteita. Sydän hakkasi niin paljon, että vaikka olin ollut päivän aikana jo todella monta kertaa yleisön edessä, valitsin ottaa itselleni näytämölle tueksi tuolin, jossa istuin ensimmäiset hetket esityksestäni.

Yleisö istui hiljaisena ja näin monien pyyhkivän silmäkulmiaan, kun tarinani eteni. Kun viimein sain oman osuuteni päätökseen, olo oli helpottunut ja iloinen. Huomasin, että mitä enemmän tästä puhun, sitä vapautuneemmaksi oloni muuttuu.

Oli myös kiva kuulla ihmisten palautteita ja omia kokemuksia elämän varrelta. Useat tulivat juttelemaan ja kertomaan, kuinka he haluavat antaa tukensa tälle tapahtumalle ja että heidän oma olonsa on helpottunut, kun minä puhuin omista vaikeuksistani.

Eräs messukävijä jäi kuitenkin mieleeni. Hän sanoi, että häntä häiritsevät tällaiset ”sankari-tarinat”. Ja menestykseen pyrkimykset. Jäin miettimään pitkään hänen sanojaan ja koen, että haluan selventää tätä ajatusta hieman laajemmallekin yleisölle.

Tragedian Kääntöpiiri ei ole pahoinvointi-piiri vaan hyvinvointi-piiri. Tragedian Kääntöiirin tarkoitus ei ole latistaa niitä, jotka ”eivät selvinneet”, vaan herättää ihmisiä ajattelemaan mahdollisuuksiaan elämän vastoinkäymisten edessä. Se ei tarkoita, että kaikkien pitäisi tavoitella ”menestystä”, vaan mielekästä elämää niissä puitteissa kuin se kulloinkin on mahdollista.

Jos puhun itsestäni, en ole lähelläkään ”menestystä”. Minulla on yhä 200 000€ velkaa ja joudun päivittäin miettimään, kuinka selviän tämän kuun laskuista ja maksuista. Tiedän kuitenkin, että tästä umpikujasta on reitti ulos.

Olen henkisesti jo paljon paljon pidemmällä, kuin vaikkapa vuosi sitten. Vuosi sitten koin, että elämäni on pelkkää kärsimystä, vaikka tilanteeni oli lähes sama kuin nyt. Jostain syystä elämänlaatuni on kuitenkin parantunut Tragedian Kääntöpiirin kautta huomattavasti. Miksi? Yhtä suoraa vastausta en voi, enkä myöskään halua antaa, koska se ei ole sitä. Elämänlaatuni on parantunut, koska olen alkanut systemaattisesti tekemään sellaisia valintoja, jotka ovat hyvinvointiani tukevia. Se ei tarkoita, että positiivinen ajattelu ratkaisi kaikena, vaan se tarkoittaa sitä, että käytän todella energiaa siihen, mitä haluan elämässäni saavuttaa. Joka päivä.

Joillekin elämässä menestyksen saavuttaminen voi tarkoittaa taloudellista riippumattomuutta, toiselle terveyttä, toiselle parempaa työpaikkaa, toiselle jotain muuta. Tragedian Kääntöpiiri ”Menetyksestä menestykseen, vastoinkäymiset voitoksi” ei siis ole mitään yhtä ja tiettyä menestymistä. Se voi olla vaikkapa töistä luopumista tai elämistä hyvin askeettisesti. Tai mitä ikinä se teille kullekin elämässänne on! Uskaltakaa innostua, uskaltakaa haaveilla, uskaltakaa kulkea kohti omia unelmianne! Tehkää elämästänne merkityksellistä juuri sillä tavalla, kuin se teistä tuntuu mielekkäältä. Niin minäkin teen! Ja voin kertoa, että tämä matka ei ole ollut itselleni helppo. Vieläkin on epätoivon hetkiä ja päiviä jolloin tuntuu, etten yhtään tiedä, mitä olen tekemässä ja kuinka tästä selviän. Sen kuitenkin tiedän, että oikeaan suuntaan olen menossa.

Love, Lotta

Lotta Ansakorpi