Onko seminaarin jälkeen elämää?

Julkaistu: 09.12.2019

Olen pitänyt tietoisesti tauon ensimmäisen Tragedian Kääntöpiiri-seminaarin jälkeen sekä kirjoittamisessa että näiden blogi-kirjoitusten julkaisussa. Ensimmäinen seminaari Tampere-talossa 5.10.2019 ja ”Vaihtoehtona Kuolema”-kirjan julkaisu olivat itselleni niin kova puristus henkisesti, että tarvitsin pienen tauon kaikesta siitä, mitä tämän eteen olen viimeisen 1,5 vuoden ajan tehnyt. Nyt kun olen saanut levättyä, alkaa kirjoittaminenkin taas innostamaan. Ja liittyyhän Tragedian Kääntöpiiriin paljon muutakin työtä, mikä ei vielä suurelle yleisölle ulospäin näy.

Itse seminaaripäivä 5.10.2019 sujui loistavasti. Tunnelma oi juuri sellainen, kuin olin toivonutkin sen olevan: täynnä tunnetta. Puheenvuorot olivat koskettavia, jotkut riipaiseviakin, mutta päällimmäisenä niistä paistoi kuitenkin toivo ja usko elämän kantavaan voimaan. Puheenvuorot sisälsivät myös paljon naurua ja iloa. Varsinkin Eeron (Herranen) puheenvuoro, joka sai yleisön välillä ulvomaan naurusta.

Itse hermoilin ennen tapahtuman alkua, että ”tämä on ihan huono idea ja miksi ihmeessä olen tähän lähtenyt?”, sitten onneksi muistin, että kyseessä on meidän oma seminaari ja me itse voimme määrittää millainen siitä tulee. Siten se ei voi epäonnistua. Kävin edeltävällä viikolla useassa radio- ja lehtihaastattelussa ja minusta oli jopa hieman hämmentävää ylipäätään puhua Tragedian Kääntöpiiristä julkisesti, kun enhän vielä edes tiennyt millainen siitä oli tulossa! 🙂 Puhuin haastatteluissa pääosin Tragedian Kääntöpiiriin ja julkaistavaan kirjaani liittyvistä tuntemuksista, tunteiden vaikeudesta ja niiden henkilökohtaisuudesta.

Olin päättänyt olla avoin, joskin aluksi se tuntui minusta yllättävän vaikealta. Oli helppoa päättää, että minä olen avoin ja kerron rehellisesti miltä tämä kaikki tuntuu ja on tuntunut, mutta sitten kun olinkin siinä suorassa lähetyksessä ja tiesin, että sanomani menisi välittömästi kuulijoille, se ei ollutkaan enää niin helppoa. Onnekseni onnistuin saavuttamaan kutakuinkin rennon fiiliksen, joten sen puolesta puhuin luontevasti ja totuudenmukaisesti.

Kirjoitan myöhemmin tarkemmin seminaarista, sekä saamastamme palautteesta. Sitä odotellessa voitte käydä tilaamassa kirjani verkkokaupasta: https://holvi.com/shop/DcVBk7/

Mukavaa alkanutta viikkoa! 🙂

Terkuin, Lode

Lotta Ansakorpi